RUBBER TEGELS PAK'S VRIJ

Herkennen PAK’s fout rubber?

PAK’s kunnen uitsluitend met 100% zekerheid worden aangetoond via laboratoriumtests. Er zijn wel indicatoren voor risicorubbers, namelijk de geur- en roetafgifte. Indien rubber tegels, granulaatkorrels, in de periode rond de verwerking, een hinderlijke brand-, chemische en of olieachtige geur verspreiden, dan bestaat de kans op een verhoogd PAK’s gehalte. Korrels of rubberen tegels die, ook na enkele jaren gebruik, zwart afgeven als u er met uw hand en aantal keer overheen wrijft, zijn een indicator voor een verhoogd roetgehalte. Indien de rubbervloer, ook na enkele jaren gebruik, zwart afgeeft als u er met uw hand overheen wrijft, dan bezit de vloer een verhoogd roetgehalte. Ook dit is een belangrijke indicator.

Deze wetgeving gebiedt een maximaal PAK’s  gehalte van 1 mg/kg voor producten waarbij sprake is van direct, langdurig of herhaald kortdurend huidcontact.  Dit maximum heeft ook betrekking op rubber infill voor kunstgras en rubbertegels of ondergronden onder de speeltoestellen

De premium serie

Deze is vrij van lood, zink, zwavel, poly aromatische koolwaterstoffen, zware metalen en Ftalaten. TPV heeft een hogere slijtweerstand en is in kleurechtheid vele malen beter dan EPDM. Kleuren kunnen op klantspecificatie worden gemaakt. SOFTILE werkt volgens de strenge eisen van het Leed systeem en is duurzaam en kan na beëindiging van levensduur weer worden vermalen en weer opnieuw gebruikt worden. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) is het internationale duurzaamheidkeurmerk dat bouwwerken en openbare ruimten wereldwijd beoordeelt op 5 milieuthema’s : duurzame locatie; efficiënt gebruik van water; energie en klimaat; materialen en grondstoffen en kwaliteit van het binnen milieu.

Op Krosslock Durasafe wordt 10 jaar garantie gegeven op slijtage en valdemping. De Premium Serie heeft een TPV toplaag waardoor onbeperkte kleurcombinaties mogelijk zijn. De klant kan zelf de mix van kleurentegels samenstellen, zodat de speelplek past in de architectonische stijl van de omgeving.

 

PAK's
pak's