VALONDERGRONDEN

Bij toestellen met een vrije valhoogte van minder dan 60 cm worden geen speciale eisen gesteld aan de valondergrond en de valdemping van de ondergrond. Hier is dus elke ondergrond mogelijk; beton, asfalt, harde aarde, gras, boomschors, zand, rubber tegels, kunstgras of rubbergietvloer.
Uitzondering is indien er sprake is van een gedwongen beweging. In dat geval is een valondergrond met valdemping noodzakelijk op uw speelplaats of speelplek.

 

GA NAAR SPEELTOESTELLEN

RUBBERBOUNCE

meer .....

GIETRUBBER

meer .....

RUBBER TEGELS

meer .....
Valondergrond rubbertegels

 

VALDEMPING

De valdemping van kunstmatige valondergronden zoals kunstgras, rubbertegels, rubberen tegels of rubber gietvloer varieert.
Als er sprake is van een gedwongen beweging, zoals bijvoorbeeld bij een schommel, een draaimolen of de uitloop van een glijbaan is altijd minimaal valdempend materiaal vereist geschikt voor een valhoogte van een meter, ook als de vrije valhoogte van het speeltoestel lager is dan een meter. Bovendien mag de veiligheidszone in deze gevallen niet overlappen met andere veiligheidzones.

Rubber tegels van gerecycled rubber voor speeltoestellen

Rubberen tegels, ook wel veiligheidstegels genoemd, zijn tegels die hun schokabsorberende eigenschappen ontlenen aan het gebruik van rubber bij de vervaardiging. Rubber tegels zijn op speelplaatsen veiliger dan gras, zand of houtsnippers en ze behoeven geen onderhoud.

De grondstof voor de tegels is rubberafval, veelal autobanden, dat wordt vermalen tot een bepaalde korrelgrootte. Samen met een kleurstof wordt dit gemengd met polyurethaanlijm, waarna het in de vorm van de rubber tegel wordt gegoten. Onder druk en onder verhoogde temperatuur wordt dit tot een tegel geperst.

Huisman Hoveniers BV
Flexibilo Speeltoestellen
Dwarstocht 3
1507CH ZAANDAM
TEL: 075-6160502
info@huismanhoveniers.com

Prokuru Sport en Spel
Rubbertegels specialist
Dwarstocht 3
1507 CH Zaandam
+31(0)753030030
info@prokuru.nl

Flexibilo speeltoesellen is de fabrikant, producent van professionele speeltoestellen en sporttoestellen en wordt al meer dan 20 jaar in eigen fabriek gefabriceerd. Een breed scala aan producten en valondergronden voor zowel de ontspanning als inspanning in de openbare ruimte en voor recreatie. Uniek is ook het valdempend kunstgras concept van Huisman Hoveniers BV uit Zaandam.

Disclaimer © 2017 Valondergrond.nl / FlexiBilo Speeltoestellen / Prokuru Sport en Spel / Huisman Hoveniers BV 075-6160502