RUBBER TEGELS

Rubbertegel

SPEELTOESTELLEN

RUBBEREN TEGEL

Rubber tegel

Rubber tegel van gerecycled rubber voor speeltoestellen

Rubber tegels, ook wel veiligheidstegels genoemd, zijn tegels die hun schokabsorberende eigenschappen ontlenen aan het gebruik van rubber bij de vervaardiging. Rubber tegels zijn op speelplaatsen veiliger dan gras, zand of houtsnippers en ze behoeven geen onderhoud.

De grondstof voor de tegels is rubberafval, veelal autobanden, dat wordt vermalen tot een bepaalde korrelgrootte. Samen met een kleurstof wordt dit gemengd met polyurethaanlijm, waarna het in de vorm van de rubber tegel wordt gegoten. Onder druk en onder verhoogde temperatuur wordt dit tot een tegel geperst.

Op basis van beschikbare Nederlandse literatuurgegevens en in Nederland uitgevoerd uitloog onderzoek blijkt dat er geen significante milieu- en of gezondheidsrisico’s zijn te verwachten bij het gebruik van in Nederland geproduceerde rubbertegels gemaakt van gemalen autobanden. Scandinavische literatuur uit de jaren 90 geeft daarentegen aan dat men het op deze wijze hergebruiken van autobanden als zeer risicovol aanmerkt.

Overige

valondergrond

Valdempendzand moet met een minimale laagdikte van 30 cm toegepast worden. De precieze hoeveelheid berekent U door de …..

Valondergrond rubbertegels

Rubber tegel

valondergrond

Rubberen tegels voor verschillende valhoogtes tot meer dan 300 cm.  Onderhoudsarm. Lange levensduur.  Ook PAK’s vrije soorten rubber tegels leverbaar

Gietvloer

valondergrond

Rubbergietvloer met hoge valdemping naadloze speelvloeren Insitu gestorte onderbouw voorzien van een EPDM toplaag (circa 10 mm).
Valhoogte volgens NEN 1177.

NEEM CONTACT MET ONS OP :

Op deze pagina kunt u geheel vrijblijvend uw aanvraag doen voor een offerte voor bv. valondergronden van rubberen tegels of kunstgras of andere informatie aanvragen. Wij zullen uw mail zo spoedig mogelijk beantwoorden.

  • *  verplicht

FlexiBilo Speeltoestellen BV
Dwarstocht 3
1507CH ZAANDAM
TEL: 075-6160502
info@flexibilo.nl

Flexibilo speeltoesellen BV is producent van professionele speeltoestellen en sporttoestellen en wordt al meer dan 20 jaar in eigen fabriek gefabriceerd. Een breed scala aan producten en rubberen valondergronden voor zowel de ontspanning als inspanning in de openbare ruimte en voor recreatie. Uniek is ook het valdempend kunstgras concept uit Zaandam.

Disclaimer © 2020 Valondergrond.nl / FlexiBilo Speeltoestellen BV 075-6160502