VALZAND

VALZAND

Eisen aan valzand

Waarom zijn niet alle soorten zand geschikt onder een speeltoestel? Eenvoudig omdat zand veel te fijn kan zijn, waardoor het een harde laag wordt (verdicht). Ook te grof is natuurlijk niet de bedoeling, omdat er dan scherpe delen in kunnen zitten. Daarom is valzand een speciale zandsoort met zand van 0,2-2 mm in de juiste verhoudingen. Hiermee voldoet valzand aan de officiële eisen zoals gesteld in de Europese normen (NEN-EN-1177) voor valondergronden onder speeltoestellen. Ook zorgt de grovere, losse korrel ervoor dat de speeltuin goed waterdoorlatend is, het water loopt snel door het zand weg.

Valdempend zand moet met een minimale laagdikte van 30 cm toegepast worden. De precieze hoeveelheid berekent U door de oppervlakte van het te bedekken stuk te vermenigvuldigen met de laagdikte (in meters). Voor verdere voorschriften met betrekking tot laagdikten en valhoogten verwijzen we u naar de norm NEN-Valdondergronden of neem contact met ons op.

Standaard wordt een laagdikte van ± 35-50cm geadviseerd, met een minimale dikte van 30cm. Dit is nodig om een goede valdemping te garanderen. Een ondergrond van 50cm is geschikt voor speeltoestellen waarbij de valhoogte max. 3m is. Zorg dus dat U voldoende zand legt en dit jaarlijks aanvult indien nodig.

Bel voor meer info 075-6160502 FlexiBilo Speeltoestellen

Kunstgras

valondergrond

Veilgheidsgras: Kunstgras op polyethyleenfoam Technische specificatie:PE (polyethyleen) Donker Grasgroen, Gravel Red, Ocean Blue, Yellow Ochre en Snow White. Speciale kleuren op aanvraag

Rubberen

valondergrond

Verschillende valhoogtes tot meer dan 300 cm.
Zeer onderhoudsarm. Lange levensduur.

Overige

valondergrond

Valdempend zand moet met een minimale laagdikte van 30 cm toegepast worden. De precieze hoeveelheid berekent U door de oppervlakte van het te bedekken stuk te vermenigvuldigen ……

GALLERIJ VALONDERGROND 

FlexiBilo Speeltoestellen BV
Dwarstocht 3
1507CH ZAANDAM
TEL: 075-6160502
info@flexibilo.nl

Flexibilo speeltoesellen is Producent van professionele speeltoestellen en sporttoestellen en wordt al meer dan 20 jaar in eigen fabriek gefabriceerd. Een breed scala aan producten en valondergronden voor zowel de ontspanning als inspanning in de openbare ruimte en voor recreatie. Uniek is ook het valdempend kunstgras concept uit Zaandam.

Disclaimer © 2020 Valondergrond.nl / FlexiBilo Speeltoestellen BV 075-6160502